Яйця на сніданок – це класика. Але якщо звичайна глазуня і омлет вам вже набридли, пропонуємо приготувати ніжний салат з яйцем, що має вершковий смак і ідеально поєднується з хрусткими грінками.
- Яйце куряче, велике 5 шт.
- Майонез 1/4 склянки
- Сіль за смаком
- Цукор 1/2 ч. л.
- Чорний перець за смаком
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Хліб житній, скибочки 2 шт.
Доведіть воду у середній каструлі до кипіння. Варіть у ній яйця протягом 11 хвилин. Готові яйця вийміть, перекладіть у миску, наповнену крижаною водою, і дайте їм постояти, поки охолонуть, приблизно 15 хвилин.
Очистіть яйця. Відокремте жовтки від білків. Помістіть жовтки в середню миску і розімніть вилкою, відкладіть. Яєчні білки подрібніть, помістіть в маленьку миску і відставте.
До розтертих у мисці жовткам додайте майонез, сіль, цукор і перець, обережно перемішуйте, поки суміш не стане однорідною. Суміш не повинна бути занадто густою або пастоподібною.
Додайте подрібнені яєчні білки у жовткову суміш у середню миску. Акуратно перемішайте білки з жовтковою сумішшю, доки вони не з'єднаються. Відкладіть.
Підсушіть скибочки хліба на пательні чи у духовці. Вони повинні мати тонку хрустку скоринку зверху і бути м'якими всередині. Зріжте кірки по краях.
Поступово змастіть вершковим маслом одну сторону кожної скибочки хліба. Зверху покладіть 1 ложку яєчного салату. Накрийте шматком хліба, що залишився маслом вниз. Розріжте бутерброд навпіл по діагоналі, щоб вийшло 2 трикутники.