Солоний оселедець є популярною й улюбленою для багатьох стравою, оскільки даний вид риби має бюджетну вартість і при цьому універсальний смак. З картоплею, в салаті “Шуба” чи на бутербродах із лимончиком — оселедець “товаришує” з багатьма інгредієнтами.
До того ж оселедець не менш корисний, ніж його дорогі “побратими”.
Які продукти нам знадобляться для першого рецепту:
- 2 великі або 3 середні оселедці;
- 2 столові ложки цукру;
- 4 столові ложки солі;
- літр води.
У каструлю наливаємо воду, сіль та цукор, активно розмішуємо і доводимо до кипіння. Ріжемо рибу на зручні шматочки, відправляємо в банку і заливаємо отриманою рідиною.
Очікуємо 24 години — і смачна риба готова.
Для другого рецепту знадобляться такі продукти:
- великий оселедець;
- 2 склянки води;
- 2 ложки солі та ложка цукру;
- спеції (лавровий лист, перець горошком, коріандр до смаку).
Додаємо в каструлю воду, цукор, сіль та спеції, доводимо до кипіння та охолоджуємо. Потім заливаємо цим розсолом порізану рибу.
Через добу оселедець із прянощами буде готовий.
Наступний рецепт має на меті засолювання рибинки цілою.
Потрібно взяти:
- 2-3 оселедці;
- 1 літр води;
- 5 ложок солі та ложка цукру;
- спеції (лавровий лист, запашний перець та суха гірчиця).
Рибу спочатку промиваємо та поміщаємо в банку, не ріжучи на частинки. Готуємо розсіл: додаємо до нього всі інгредієнти, крім гірчиці.
Заливаємо рідину в банку з оселедцем, а потім посипаємо сухою гірчицею. Відправляємо на добу у прохолодне темне місце.
Смачного!