Лідером за кількістю переходів до ПЦУ залишається Хмельниччина

В Україні двадцять одна громада за два тижні залишила упц московського патріархату і перейшла до Православної Церкви України. Лідером за кількістю переходів залишається Хмельницька область, повідомляє РІСУ.

Майже половина громад – з цієї області.

Так, 21 липня начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій підписав розпорядження про реєстрацію статуту релігійної громади Свято-Пантелеймонівського храму с. Грим’ячка Хмельницького району Хмельницької області у новій редакції.

26 липня він же підписав ще чотири розпорядження про реєстрацію нових редакцій статутів релігійних організацій: громади Свято-Покровського храму с. Колибань Хмельницького району Хмельницької єпархії; громади святого рівноапостольного князя Володимира с. Проскурівка  Ярмолинецького району Хмельницької області; громади Успіння Пресвятої Богородиці села П’ятничани Кам’янець-Подільського району Хмельницької області; громади Свято-Успенського храму с. Катеринівка Хмельницького району Хмельницької області.

7 серпня відбулись парафіяльні збори ще у двох селах Білогірської ТГ на Хмельниччині щодо зміни підлеглості з УПЦ МП в ПЦУ. Так у с. Варивідки (церква Воздвиження Хреста Господнього) одноголосним рішенням вирішено приєднатись до складу Хмельницької єпархії ПЦУ разом з настоятелем.

А у с. Сушівці (церква св. Миколая), де до складу парафії також входить с. Водички, більшістю голосів громади також прийнято рішення долучитись до ПЦУ, священник на збори не з’явився.