У Хмельницькій області побудують п'ятиповерхівку для вимушених переселенців

Будинок розраховано на 40 квартир, у кожну планують заселити сім'ю з 3-4 осіб

У місті Деражні Хмельницької області збудують п’ятиповерховий будинок, куди поселять вимушених переселенців. Новобудову зведуть за кошти з міжнародних грантових програм.

Будинок збудують на території колишнього цукрового заводу. Раніше тут вже був закладений фундамент під житловий будинок, розповів головний архітектор громади.

За словами архітектора, концепція передбачає зведення багатоповерхового багатоквартирного житлового будинку з плановою кількістю квартир в межах сорока одиниць. Планується, що у кожну квартиру заселиться сім'я з 3 – 4 осіб.

"Прилегла територія будинку буде містити паркінг, зону відпочинку та територію озеленення. Все згідно з сучасними нормами будівництва. Сам же будинок, відповідно нововведень в державних будівельних нормах має бути забезпечений укриттям, засобами для мало мобільних груп населення", – розповів головний архітектор.

Деражнянський міський голова Андрій Ковпак розповів, що зараз в міській територіальній громаді проживає три з половиною тисячі внутрішньопереміщених осіб. Наразі місцева влада, спільно з благодійним фондом "Житло для ВПО" провела конкурс, аби визначити компанію, яка займатиметься зведенням будинку.

Він додав, що проєкт вже подали на міжнародні грантові програми. Водночас з місцевого бюджету виготовлена документація на землю.