З 5 по 11 грудня на Хмельниччині діятиме оновлений графік відключення світла

На поточному тиждні, з 5 по 11 грудня, в Хмельницькій області діятиме оновлений графік відключення електроенергії. За інформацією АТ “Хмельницькобленерго”, намагатимуться відключати тільки основні черги у разі раціонального використання світла споживачами та дотримання областю дозволеної величини потужності.

Орієнтовний порядок застосування черг упродовж тижня такий:

В товаристві також попередили, що потрібно бути готовими і до застосування додаткових черг.

Якщо ж електрична енергія ввімкнулась раніше, або вимкнулась пізніше – це не означає зміщення графіка погодинних відключень. Це свідчить про те, що наразі немає необхідності відключати додаткову чергу”, – зауважили в обленерго.

Загалом по Україні, як зазначив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, за 9 місяців війни фахівцями “Укренерго” було проведено аварійні роботи та частково відновлено електропостачання на 45-ти пошкоджених обстрілами підстанціях. Також відновлено десятки тисяч кілометрів 52-х із 87-ми високовольтних ліній електропередачі.

Для відновлення мереж та підвищення фінансової стабільності “Укренерго” залучило 300 000 000 євро кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), а також 72 000 000 євро грантових коштів від Нідерландів. Більшість цих коштів буде спрямовано безпосередньо на придбання обладнання, яке терміново необхідне для підстанцій, що зазнали масованих ракетних ударів росіян.