На Хмельниччині працюватиме комісія із визначення збитків від агресії РФ

Днями начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій підписав наказ про створення комісії з визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на території Хмельницької області внаслідок збройної агресії Російської федерації.

Основним завданням новоствореної комісії буде встановлення факту заподіяння шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на території Хмельницької області, а також їх масштабів.

“Комісія відповідно до покладеного на неї завдання здійснює огляд територій природно-заповідного фонду, опрацювання висновків експертиз, експертів, пояснень, довідок, документів, матеріалів, відомостей, отриманих з офіційних джерел інформації, повідомлень фізичних та юридичних осіб”, – деталізується у положенні про комісію.

Її персональний склад затверджується наказом начальника Хмельницької обласної військової адміністрації, а головою комісії визначається представник ОВА. До складу увійдуть представники ОВА, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, адміністрації територій та об’єктів природно-заповідного фонду, яким заподіяно збитки, представники територіальних органів Держгеокадастру, Держекоінспекції, місцевих фінорганів, органів з питань містобудування та архітектури, правоохоронці.

Працюватимуть у форматі виїзних засідань. Результати оформлюватимуть актом із фотофіксацією об’єкта, що свідчать про характер та обсяг руйнувань.

“Відповідні акти та матеріали за результатами роботи комісії направляються Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області для забезпечення визначення останньою шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду унаслідок збройної агресії російської федерації шляхом відповідного розрахунку”, – роз’ясняється у положенні.

Новини компаній
15:00, 14 вересня