13 лютого світло майже не вимикатимуть

Сьогодні, 13 лютого, Укренерго не запроваджує для Хмельниччини лімітів навантаження. Тому більшість області споживатиме електрику без погодинних відключень електрики. Останні лише можливі у північних громадах області через останню ворожу атаку. Про це повідомили у пресслужбі АТ «Хмельницькобленерго».

За її інформацією, на півночі області можливі відключення основних черг за графіком погодинних відключень. Однак вони здійснюватимуться лише к періоди максимального навантаження: з 8-ї до 11-ї та зі 17-ї до 22-ї.

«Решта області буде споживати електроенергію без погодинних відключень. Але ситуація в енергосистемі країни динамічна. У разі нових атак, суттєвого погіршення погодних умов чи інших факторів Укренерго може запровадити ліміт протягом дня», — наголосили в АТ «Хмельницькобленерго».

Також енергетики нагадують про важливість раціонального використання електроенергії, особливо у години максимального навантаження. Не варто вмикати одночасно всі прилади, адже це перевантажує мережу й може спричинити у ній технологічні пошкодження.