На Шепетівщині чоловік систематично знущався над дружиною. Чи варто таких пробачати?

Суд затвердив угоду про примирення між чоловіком та його дружиною, яка стала жертвою домашнього насильства.

Полонський районний суд визнав обвинуваченого винним у систематичному психологічному насильстві щодо своєї дружини. Обвинувачений раніше тричі притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Цього разу суд призначив узгоджене сторонами покарання – два роки обмеження волі зі звільненням від його відбування на 1 рік іспитового строку.

За даними вироку суду, обвинувачений, бувши у нетверезому стані, погрожував своїй дружині фізичною розправою, залякував, ображав і принижував її. Ці дії були визнані кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 126-1 КК України – домашнє насильство, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої.

Під час досудового слідства сторони уклали угоду про примирення та просили суд її затвердити. Угода передбачає беззаперечне визнання обвинуваченим своєї вини, його щире розкаяння та узгодження виду та міри покарання. Суд встановив, що угода про примирення відповідає закону та затвердив її.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду. Однак цей вирок є важливим кроком у боротьбі з домашнім насильством та показує, що правова система діє в інтересах захисту потерпілих від насильства в родинах.

Новини компаній
15:00, 14 вересня