Хмельницьку активістку та прихильницю УПЦ МП Вікторію Кохановську затримала поліція

Вчора, 19 квітня, активістка та прихильниця УПЦ МП Вікторія Кохановська вела прямий ефір під стінами Лаври, коли її раптово викрала поліція. На відео, опублікованому на сторінці Кохановської, видно, як вона починає кричати, а потім опиняється в автомобілі.

Далі о 21.56 на сторінці Кохановської з’являється допис, в якому вона пише, що її забрала поліція. 

Представники УПЦ МП стверджують, що Кохановську викрали, але поліція заперечує це. За повідомленням поліції, вона була затримана через порушення громадського порядку.

Нагадаємо що під стінами Києво-Печерської Лаври щодня збираються прихильники УПЦ для проведення мітингів. Ця подія стала поводом для різких реакцій серед громадськості, що підкреслює значущість конфлікту між УПЦ МП та урядом. Поки що коментарів щодо інциденту від правоохоронних органів Київщини немає.

Додамо, що кам’янчанка Кохановська нещодавно біля Києво-Печерської сказала журналістам 5 каналу про ліквідацію чинної влади. А тоді почала розповідати про поділ України. За її словами, Буковина відійде від Румунії, Закарпаття — до Угорщини, до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса.