На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень

За повідомленням Державної екологічної інспекції, приватне підприємство “Спорт-прогрес” без належного дозволу вирубало понад 2 тисячі дерев, внаслідок чого державі було заподіяно збитки на понад 70 мільйонів гривень.

Відомо, що інцидент стався в Сатанівській тергромаді вздовж річки Збруч під час проведення капітального ремонту, зокрема робіт з відновлення та підтримання гідрологічного режиму та санітарного стану річки, а також влаштуванням рекреаційних зон в її заплаві.

Згідно з даними інспекції, “Спорт-прогрес” отримав дозвіл на вирубку 922 дерев різних порід. Втім, за фактичними даними, було вирубано більше ніж двічі більше - понад 2 тисячі дерев.

Вирубка дерев відбувалася без належного дозволу та ліміту на спеціальне використання природних ресурсів, що є порушенням статті 9-1 Закону України “Про природно заповідний фонд України”.

У інспекції зазначили, що видалення зелених насаджень відбувалося вздовж прибережної смуги річки Збруч в охоронній зоні парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Сатанівська перлина”. Ця територія входить до області Національного природного парку “Подільські Товтри”, що підкреслює серйозність ситу