Ексочільника Хмельницької ОВА, якого звинувачували у нетверезому водінні, виправдали

Ексочільника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, якого звинувачували у нетверезому водінні, виправдали. Його адвокати довели, що справа заполітизована, а поліція неправильно склала протоколи. Справу розглядали у Першотравневому суді в Чернівцях.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з зали суду.

Сергія Гамалія звинувачували у нетверезому водінні. У березні його зупинили патрульні під час комендантської години.

Розгляд справи декілька разів переносили. На засіданні 29 червня суд визнав Гамалія невинним та закрив справу. Адвокати Гамалія довели, що ця справа має політичне забарвлення і що патрульна поліція неправильно склала протокол.

  • Колишнього начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія звинувачують у керуванні у стані алкогольного сп'яніння під час дії комендантської, що тягне за собою відповідальність – накладення штрафу від 17 000 гривень та позбавлення права на керування автомобілем від одного року.
  • 13 березня у хмельницьких пабліках почали поширювати інформацію про те, що 11 березня 2023 року патрульна поліція Чернівецької області зупинила начальника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія за кермом напідпитку. Наступного дня Кабмін погодив звільнення Сергія Гамалія з посади начальника Хмельницької обласної військової адміністрації.
  • 15 березня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою. Сергій Гамалій був призначений на цю посаду 3 грудня 2020 року.
  • На перше судове засідання, яке було 2 травня, Сергій Гамалій не прийшов, тоді повідомлялось, що він перебуває на амбулаторному лікуванні.
  • На друге судове засідання, яке відбулося 18 травня, з'явився сам Сергій Гамалій, але не прийшов його адвокат, який, зі слів обвинуваченого, затримався в іншому судовому засіданні, тож суд переніс слухання на іншу дату.
  • На судовому засіданні, що відбулося 9 червня, захист надав суду довідку обласного бюро судово-медичної експертизи у Чернівцях з результатами аналізів на вміст алкоголю в крові Гамалія, зроблений ним у день зупинення патрульною поліцією. За результатами дослідження, вмісту етанолу в крові Гамалія не виявили.
Новини компаній
15:00, 14 вересня