• Головна
  • Приготування вершкового морозива: домашній рецепт
12:40, 11 червня 2022 р.

Приготування вершкового морозива: домашній рецепт

Якби вас запитали, який кращий літній десерт, напевно однозначно відповіли, що це морозиво. А якщо приготувати його самостійно вдома – це буде набагато смачніше і корисніше. Сьогодні готуємо найніжніший варіант – вершкове морозиво.

Складові:

  •  420 мл молока
  • 120 г цукру
  • 2 яйця
  • 120 мл вершків 33%

Приготування:

Крок 1

У мисці змішайте цукор з яйцями і злегка збийте вінчиком. Не потрібно збивати яйця до стану піни. Молоко нагрійте до 60 градусів. Якщо у вас немає термометра, то нагрівайте молоко до появи першї пари. Тепле молоко змішайте з яєчною сумішшю.

Крок 2

Отриману суміш перелийте в сотейник і варіть на самому маленькому вогні до того, як її температура досягне 82 градусів. Якщо у вас немає термометра, то варіть до тих пір, поки суміш не почне трохи гуснути. При цьому обов'язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.

Крок 3

Зніміть суміш з вогню і дайте їй охолонути. Після цього влийте вершки, перемішайте і перекладіть в мороженицю. Якщо її у вас немає, перелийте суміш в пластиковий контейнер з кришкою і поставте в морозилку. Через 30 хвилин дістаньте контейнер і злегка перемішайте морозиво. Повторіть процедуру ще 4 рази через кожні 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб в морозиві не утворилися кристали. Після останнього перемішування залиште морозиво в морозилці на 6-8 годин.

Смачного!

Приготування вершкового морозива: домашній рецепт, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#морозиво #рецепт #домашній
live comments feed...