• Головна
  • У квартирах буде прохолодно, температуру знизять до 16 градусів: Шмигаль попередив українців
08:39, 13 жовтня 2022 р.

У квартирах буде прохолодно, температуру знизять до 16 градусів: Шмигаль попередив українців

У квартирах буде прохолодно, температуру знизять до 16 градусів: Шмигаль попередив українців

Температурний режим в українських квартирах та інших житлових приміщеннях взимку буде знижено до 16 градусів. Мета – максимально економити газ та вугілля на тлі терористичних атак росіян української енергосистеми. До цього в Кабміні планували не опускати мінімальну температуру нижче за 18 градусів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив: середня температура у житлових приміщеннях України під час опалювального сезону не буде перевищувати 18 градусів.

"Після увімкнення опалення ми закликаємо економити газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів", – сказав прем'єр.

При цьому він запевнив, що зниження температурного режиму є необхідністю. Адже "від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму".

Для того ж, аби віялові відключення електрики в Україні припинилися, за його словами, країна має значно скоротити споживання електроенергії. Йдеться про 25% від стандартного показника.

Водночас Шмигаль наголосив: метою Росії є "заморозити" Україну. І з цією метою "терористи намагатимуться використовувати холод як свою зброю".

"У їхній хворій уяві українці, які сидять кілька годин без світла, – це і є перемога. Вони вважають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде", – сказав глава уряду.

Крім цього, він повідомив: під час прийдешнього опалювального сезону тарифи на газ, опалення та електроенергію не підвищуватимуться. Субсидії ж "залишаються і виплачуватимуться в повному обсязі всім сім'ям, які дійсно цього сьогодні потребують".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шепетівка сіті #новини сьогодні #сайт міста
live comments feed...