• Головна
  • Скільки грошей наступного року буде вилучено з бюджету громади?
16:59, 11 листопада 2022 р.

Скільки грошей наступного року буде вилучено з бюджету громади?

Скільки грошей наступного року буде вилучено з бюджету громади?

Держбюджет України на 2023 рік передбачає близько половини видатків на оборону – ця сума становить понад трильйон гривень, що більше 18% ВВП, у затвердженому бюджеті.

Як зазначають в Уряді, фінансування української армії відбуватиметься за рахунок внутрішніх ресурсів держави. Зрозуміло, що такі витрати на оборону вимагають скорочення інших видатків та підвищення відповідальності кожного платника податку. Пов'язані такі радикальні зміни в першу чергу з війною й захистом нашої держави. Стосуватимуться вони усіх територіальних громад Хмельниччини, а щодо власне сум, то зараз із бюджету шепетівської громади у 2023 році планують вилучити понад 51 млн грн.

Загалом, всім цілком зрозуміло, що держбюджет на 2023 рік спрямований, передусім, на допомогу нашій армії, на здобуття перемоги над рашистами. Й тому громади сформували єдину, сильну систему місцевого самоврядування, яка підсилює один одного та робить усе можливе, щоб пріоритети кожної громади, які через зрозумілі причини постійно змінюються, були реалізовані в інтересах держави - підсумував консультант із бюджетних питань Хмельницького регіонального відділення АМУ Юрій Гриневич.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Бюджет #ШепетівськаТГ #скорочення
live comments feed...