• Головна
  • Смертельні перегони: суд виніс вирок винуватцеві ДТП у якій загинув пішохід
08:52, 13 грудня 2022 р.

Смертельні перегони: суд виніс вирок винуватцеві ДТП у якій загинув пішохід

Дорожньо-транспортна пригода сталася увечері 30 вересня 2021 року у с. Пашківці на Старокостянтинівщині: водій автомобіля «Mazda 6» під час перегонів з «Volvo V50» на швидкості 70 км/год виїхав на зустрічну смугу руху й на зустрічному узбіччі збив пішохода. Від отриманих травм чоловік помер на місці. У судовому засіданні водій підтвердив, що їхав селом з перевищенням швидкості зустрічною смугою руху та був у стані алкогольного сп’яніння. Пояснив, що наїхав на пішохода, коли він вийшов на проїзну частину дороги. Свідок, водій Volvo V50, розповів, що зустрів обвинуваченого, коли той зі знайомим допивали коньяк під розмови про щойно куплену Mazda. Власник нового автомобіля запропонував продемонструвати, як вона їздить – сів за кермо й виїхав на дорогу, але він його обігнав і їхав попереду. Сказав, коли проїжджав місце, де сталася ДТП, на зустрічній смузі руху, якою позаду їхав обвинувачений, близько 1 метра від узбіччя дороги стояв чоловік. За висновком судової автотехнічної та транспортно-трасологічної експертизи місце наїзду на пішохода – ліве узбіччя й водій, дотримуючись Правил дорожнього руху України, мав технічну можливість запобігти автоаварії.

Смертельні перегони: суд виніс вирок винуватцеві ДТП у якій загинув пішохід, фото-1

Старокостянтинівський районний суд визнав 41-річного мешканця Хмельницького району винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, що спричинили смерть потерпілого (частина 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України), та призначив йому покарання у виді 5 років ув’язнення з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

«Варто підкреслити, що жодна із наведених захистом обставин, як то бажання у майбутньому не порушувати закон, не можуть нівелювати стан алкогольного сп`яніння особи, яка знаючи про відповідні заборони, все ж вирішила сісти в такому стані за кермо, піддаючи небезпеці як себе, так і інших осіб», – констатував суд.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду. 

Смертельні перегони: суд виніс вирок винуватцеві ДТП у якій загинув пішохід, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перегони #алкогольне спьяніння #пригода
live comments feed...