• Головна
  • Прапор для Конгресу США від захисників Бахмута передав генерал з Шепетівщини
22:01, 24 грудня 2022 р.

Прапор для Конгресу США від захисників Бахмута передав генерал з Шепетівщини

Днями під час візиту до Сполучених Штатів Америки Президент Володимир Зеленський передав Конгресу особливий український прапор. Перед прибуттям до США він відвідав Бахмут, де героїчні захисники передали йому цей прапор України з поля бою зі своїми автографами. Як стало відомо, отримав глава України знамено з рук генерал-полковника, який є уродженцем Хмельниччини. Про це розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Ви, мабуть, пам’ятаєте той момент, коли наш Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у США, передав представникам Конгресу Сполучених Штатів бойовий прапор, привезений з Бахмута. Йому цей прапор вручив наш земляк з Ізяслава генерал Михайло Коваль! Пишаюся нашими воїнами, які захищають нас ціною свого життя”, – зазначив Гамалій. 

Під час виступу у Конгресі США Зеленський наголосив, що цей прапор є символом української перемоги. 

“Коли я був учора в Бахмуті, наші герої передали мені прапор. Бойовий прапор. Прапор тих, хто захищає Україну, Європу та світ ціною своїх життів. Вони попросили мене передати цей прапор вам – Конгресу Сполучених Штатів Америки, членам Палати представників і сенаторам, чиї рішення можуть урятувати мільйони людей. Нехай же ці рішення будуть ухвалені! Нехай цей прапор буде у вас, пані та панове! Цей прапор символізує те, що ми переможемо в цій війні. Ми стоїмо, ми боремось і ми виграємо. Бо ми – разом. Україна, Америка й увесь вільний світ”, – сказав Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прапор #ізяслав
live comments feed...