• Головна
  • На Хмельниччині працюватиме комісія із визначення збитків від агресії РФ
12:28, 19 січня 2023 р.

На Хмельниччині працюватиме комісія із визначення збитків від агресії РФ

На Хмельниччині працюватиме комісія із визначення збитків від агресії РФ

Днями начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій підписав наказ про створення комісії з визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на території Хмельницької області внаслідок збройної агресії Російської федерації.

Основним завданням новоствореної комісії буде встановлення факту заподіяння шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на території Хмельницької області, а також їх масштабів.

“Комісія відповідно до покладеного на неї завдання здійснює огляд територій природно-заповідного фонду, опрацювання висновків експертиз, експертів, пояснень, довідок, документів, матеріалів, відомостей, отриманих з офіційних джерел інформації, повідомлень фізичних та юридичних осіб”, – деталізується у положенні про комісію.

Її персональний склад затверджується наказом начальника Хмельницької обласної військової адміністрації, а головою комісії визначається представник ОВА. До складу увійдуть представники ОВА, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, адміністрації територій та об’єктів природно-заповідного фонду, яким заподіяно збитки, представники територіальних органів Держгеокадастру, Держекоінспекції, місцевих фінорганів, органів з питань містобудування та архітектури, правоохоронці.

Працюватимуть у форматі виїзних засідань. Результати оформлюватимуть актом із фотофіксацією об’єкта, що свідчать про характер та обсяг руйнувань.

“Відповідні акти та матеріали за результатами роботи комісії направляються Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області для забезпечення визначення останньою шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду унаслідок збройної агресії російської федерації шляхом відповідного розрахунку”, – роз’ясняється у положенні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#наказ #агресія
live comments feed...