• Головна
  • Три громади Шепетівщини отримають 2 мільйони гривень для вирощування енергетичної верби
15:50, 4 березня 2023 р.

Три громади Шепетівщини отримають 2 мільйони гривень для вирощування енергетичної верби

У рамках проєкту від “U-LEAD з Європою” локальна субсидія надана Крупецькій, Ганнопільській та Берездівській громадам Шепетівщини для вирощування енергетичної верби, яка буде використовуватися для опалення комунальних підприємств.

Проєкт передбачає створення материнських розсадників верби, навчання фахівців та представників громад основам догляду за плантаціями енергетичних культур, визначення кращих земель для подальшого розсаджування верби, розробку програм розвитку енергетичної безпеки та методичних матеріалів з економічними розрахунками для подальшого підвищення енергобезпеки громад у наступні роки.

Комунальні заклади 3-х громад забезпечать базовою технікою для перероблювання енергетичних культур, що сприятиме енергетичній незалежності громад. Згідно з керівником регіонального офісу U-LEAD в Хмельницькій області, Дмитром Василенком, проєкт є унікальним та впроваджується на рівні громад вперше в Україні, що дозволить поширити досвід на інші громади та забезпечить енергонезалежність кожній громаді.

“З 1 березня ми почали реалізацію цього проєкту. Він передбачає створення материнських розсадників верби, підготовку фахівців для управління такими об’єктами, створення програми енергетичної безпеки громад та закупівлю техніки. Крім того, проєкт є унікальним, і впроваджується на рівні громад вперше в Україні”, - розповів Дмитро Василенко, керівник регіонального офісу U-LEAD в Хмельницькій області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#субсідія #шепетівщина #верба
live comments feed...