• Головна
  • З 1 квітня на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби
19:07, 29 березня 2023 р.

З 1 квітня на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби

З 1 квітня на Хмельниччині стартує нерестова заборона на вилов риби

З 1 квітня 2023 року в Хмельницькій області починається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Ця заборона є необхідною для збереження рибних запасів, тому що нерест — це особливий та вкрай важливий період в житті водних мешканців.

Заборона триватиме залежно від водойм:

  • у корінних водах річок з 1 квітня по 20 травня,
  • на р. Дністер з усіма притоками з 1 квітня по 10 червня,
  • на водосховищах з 1 квітня по 9 червня
  • в придаткових водах з 1 квітня по 30 червня.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

«Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство гачковими знаряддями (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега на визначених наказом ділянках. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука», – інформують у рибоохоронному патрулі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#руболовля #заборона #нерест
live comments feed...