• Головна
  • До трьох років позбавлення волі загрожує шахрайці з Красилівщини, яка збирала гроші від імені волонтера
11:14, 12 травня 2023 р.

До трьох років позбавлення волі загрожує шахрайці з Красилівщини, яка збирала гроші від імені волонтера

До трьох років позбавлення волі загрожує шахрайці з Красилівщини, яка збирала гроші від імені волонтера

У Красилові поліцейські оголосили підозру шахрайці, яка ошукала 40-річного чоловіка. Скориставшись телефоном місцевого волонтера, шахрайка від його імені у месенджері написала одному із контактів з проханням зробити благодійний внесок на підтримку військових, який потім привласнила.

До поліції звернувся 40-річний чоловік і повідомив, що його ошукали.

“Він отримав повідомлення від знайомого, який займається волонтерською діяльністю, з проханням переказати кошти на закупівлю взуття для військових. Потерпілий перевів на вказаний банківський рахунок 1000 гривень, і лише через декілька днів дізнався, що насправді писав йому не знайомий”, – розповіли у поліції.

Правоохоронці встановили, що телефоном волонтера скористалась 36-річна місцева жителька, яка без його відома написала потерпілому. Підозрювана прислала номер банківського рахунку, з якого потім і зняла кошти.

Працівники поліції також з’ясували, що жінка і раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Слідчі уже оголосили їй підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Їй може загрожувати до 3-х років позбавлення волі.

“Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо ви отримуєте повідомлення від знайомих з проханням про фінансову допомогу, не поспішайте переказувати кошти. Краще перетелефонуйте та перевірте інформацію”, – додали правоохоронці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#волонтер #гроші #привласнення
live comments feed...