• Головна
  • Затримано російського агента, який готував ракетний удар по Вінниці
11:04, 16 червня 2023 р.

Затримано російського агента, який готував ракетний удар по Вінниці

Затримано російського агента, який готував ракетний удар по Вінниці

У Вінниці під час контрдиверсійної спецоперації Служба безпеки України затримала російського агента ФСБ, який підготовлював новий ракетний удар рф по місту.

За даними СБУ, підозрюваний отримав завдання від російської спецслужби на початку червня 2023 року. Щоденно обходячи вулиці Вінниці, він приховано фіксував місця базування та переміщення українських військових, а також розвідував промислові об'єкти міста.

Крім того, він «підказував» російській стороні «пріоритетність» об'єктів для потенційного ракетного удару. Втім, дії агента були своєчасно виявлені та затримані відповідальними органами.

Підозрюваний, 30-річний мешканець Вінниці, згідно зі слідством, підтримував збройну агресію РФ і був завербований ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Під час обшуку у затриманого було виявлено мобільний телефон, який використовувався для виконання ворожих завдань. Наразі триває розслідування обставин злочину. За державну зраду в умовах воєнного стану зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #агент #Вінниця
live comments feed...