• Головна
  • Понад 72 млн грн буде виділено Хмельницькій області для відновлення та покращення інфраструктури
09:32, 19 червня 2023 р.

Понад 72 млн грн буде виділено Хмельницькій області для відновлення та покращення інфраструктури

Уряд затвердив порядок та умови розподілу майже 4,48 мільярда гривень субвенції місцевим бюджетам на відновлення та розвиток інфраструктури, зокрема шкіл, лікарень, житла, об’єктів ЖКГ тощо. Пріоритет при розподілі субвенції надавався тим областям, які найбільше постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Кошти отримає і Хмельниччина.

У Мінвідновлення проінформували, що громади отримають майже 4,48 мільярда гривень субвенції. Її джерелом є залишки виділених минулоріч коштів Європейського інвестиційного банку. Хмельниччина отримає 72 600 000 гривень. Їх розподілять між місцевими бюджетами.

Як відбуватиметься розподіл субвенції?

  • громади подають на розгляд обласним військовим адміністраціям (ОВА) та Київській міській військовій адміністрації (КМВА) переліки проєктів;
  • на основі пропозицій громад ОВА та КМВА формують список проєктів та передають його на погодження Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури;

Відбір здійснюватиметься з урахуванням доцільності, ефективності та пріоритетності проєктів для забезпечення базових потреб населення громад”, – наголосили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

  • після погодження Міністерством фінального переліку проєктів КМВА та ОВА затверджують фінальний список проєктів. Всі затверджені проєкти надсилаються Європейському інвестиційному банку.

Також у міністерстві додали, що процес розподілу буде прозорим для громадськості і міжнародних партнерів. Управління всіма обраними проєктами відновлення та розвитку інфраструктури здійснюватиметься за допомогою Системи цифрового управління відбудовою DREAM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#субвенції #хмельниччина
live comments feed...